Roompot Vakanties niet langer hoofdsponsor na 2019

Roompot Vakanties zal volgend jaar niet meer te zien zijn in het profpeloton. Het neemt na vijf jaar afscheid als hoofdsponsor van het team.

roompot

De beslissing om na 2019 niet meer verder te gaan als hoofdsponsor van Roompot – Charles Cycling Team werd maandag meegedeeld aan het teammanagement. Het gaat om een beleidskeuze die losstaat van sportieve resultaten of van de samenwerking van de afgelopen jaren. 

Het teammanagement zet nu alles in op de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor, die noodzakelijk is voor het voortbestaan van het team. Tegelijk zegt de ploeg 'realistisch en transparant' te willen zijn. "Als onze renners nu een nieuwe stap in hun carrière kunnen zetten, zal Roompot-Charles hen niets in de weg leggen." 

Een woordvoerder van Roompot Vakanties reageert: “De doelstellingen van Roompot Vakanties met het wielerteam zijn, met uitzondering van het rijden van een grote ronde, allemaal bereikt. Zo droeg de ploeg bij tot de internationale naamsbekendheid van Roompot. Roompot spreekt van een zeer goede samenwerking met de teamleiding gedurende die volledige sponsorperiode en de betrokken partijen houden zeker contact. Roompot wenst uitdrukkelijk alle renners, teamleden en de hele wielerwereld en al zijn fans te bedanken voor vijf mooie jaren.”