Wellens wint tijdrit in Ronde van België

Tim Wellens heeft de individuele tijdrit in de Ronde van België gewonnen. De Belg bleef Nathan Van Hooydonck en Victor Campenaerts net voor.

Wellens
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts

Na het huzarenstukje van Remco Evenpoel, die solo zegevierde in de tweede etappe en een voorschot nam op de eindwinst, wachtte nu de individuele tijdrit voor de renners in de Ronde van België. Een van de eerste renners die een richttijd neerzette was Nathan Van Hooydonck, die gisteren gefrustreerd raakte doordat hij geen wiel kreeg van de neutrale wagen. 

De Belg van Team CCC deed 10 minuten en 47 seconden over de 9,2 kilometer naar Grimsbergen. Van Hooydonck zag kanshebbers als Ryan Mullen en zelfs Victor Campenaerts niet aan zijn tijd komen. Er waren desondanks meer kapers op de kust: onder anderen Wellens en Evenepoel. Bij het tussenpunt zetten zij de beste tussentijd neer en Wellens wist zijn inspanning vol te houden. Hij dook een seconde onder de tijd van Van Hooydonck. 

Wellens won dit seizoen al een individuele tijdrit in de Ruta del Sol. Het was wachten op Evenepoel of Wellens nog een tijdritoverwinning kon toevoegen aan zijn erelijst. Het toptalent kwam heel dicht in de buurt van de toptijd, maar strandde uiteindelijk op de vierde plaats. Evenepoel handhaafde zich wel met verve aan de kop van het klassement. Hij heeft een voorsprong van 57 seconden op naaste belager Wellens.