Van Aert imponeert met tweede ritzege in Dauphiné

Wout Van Aert heeft zijn tweede dagzege in het Critérium du Dauphiné geboekt. Hij bleef in een spurt Sam Bennett en Julian Alaphilippe voor.

Aert
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van drie renners. De namen: Yoann Bagot (Vital Concept-B&B Hotels), Stephane Rossetto (Cofidis) en Alessandro De Marchi (Team CCC). Weinig vluchters, want het lag dan ook in de lijn der verwachting dat het vandaag in een sprint zou eindigen. De drie vluchters werden heel de dag gecontroleerd, maar het duurde toch nog tot anderhalve kilometer van de streep vooraleer ze werden bijgehaald. 

Bora-Hansgrohe nam gedecideerd de controle over het peloton in dienst van hun kopman Bennett. Een aanval in de slotfase van Philippe Gilbert en Edvald Boasson Hagen gooide echter roet in hun eten. Lead-out Shane Archbold moest ingezet worden om het tweetal terug te halen, waardoor Bennett een mannetje te kort kwam in de sprint. 

Dat voelde Van Aert goed aan en de leider in het puntenklassement maakte er vervolgens een lange sprint van. Bennett kwam nog wel sterk opzetten, maar Van Aert lag toen al veel te ver voor. De Ier wist nog wel als tweede te eindigen, net voor Alaphilippe. Door zijn winst breidt Van Aert zijn voorsprong in het puntenklassement alleen maar verder uit.