Ewan zegeviert in vierde etappe Tour of Turkey

Caleb Ewan heeft de vierde etappe van de Tour of Turkey gewonnen. Hij bleef Juan José Lobato en Sam Bennett voor.

Ewan
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan

Bijna tweehonderd kilometer kregen de renners vandaag voor de kiezen in Turkije. Het betekende dan ook de langste etappe van deze editie van de WorldTour-koers. Vanuit het begin reden er vijf renners weg. Zij kregen direct de zegen van het peloton. De vluchters van de dag waren Mauricio Moreira, Lucas de Rossi, Ander Barrenetxea, drager van de bergtrui Thimo Willems en Feritcan Samli. Willems breidde zijn voorsprong in de strijd om de bergtrui uit. 

Ondanks dat de vluchters een maximale voorsprong kregen van ruim acht minuten, lieten Willems en Samli zich terugzakken naar het peloton. Achter de drie vooraan deden de sprintersploegen echter hun werk en op vijftig kilometer van de meet hadden de drie aanvallers nog maar 2.30 minuten over van hun voorgift. Moreira had er vooraan vervolgens ook genoeg van en liet zijn twee kompanen gaan.

De Rossi en Barrenetxea vielen beiden aan, maar konden elkaar niet lossen. Het tweetal werkte vervolgens wel weer samen, maar met nog zo'n twaalf kilometer voor de boeg werden ze voorbijgereden door het peloton. De finale van de vierde etappe was vrij lastig, want de finish lag op een heuveltje van zo'n drie kilometer die aan gemiddeld ruim vier procent omhoogging. Op die helling was het wachten dan ook. 

De eerste aanval kwam van Mauro Finetto van Delko-Marseille, maar de aanvallers werden teruggehaald door Remco Evenepoel. Hij kwam alleen in een bocht ten val. Bora-Hansgrohe wist desondanks wel een treintje op te zetten voor Bennett. Lobato ging als eerste aan en leek het lange tijd te gaan halen, maar het was uiteindelijk Ewan die zijn wiel nog langs hem wist te drukken. Het is voor de Australiër zijn tweede overwinning van dit seizoen.