Armstrong: 'Ben er zeker van dat Lefevere achter Van der Poel aanzit'

Ook Lance Armstrong is diep onder de indruk van Mathieu van der Poel. De Amerikaan steekt zijn bewondering voor de Nederlandse kampioen in zijn podcast The Move niet onder stoelen of banken. "Mathieu van der Poel is de toekomst in de klassiekers."

Mathieu van der Poel

Armstrong heeft tijdens zijn podcast kritiek op de tactiek van Deceuninck-Quickstep en vertelt en passant ook dat hij er zeker van is dat Patrick Lefevere achter Mathieu van der Poel aanzit. Armstrong benoemt Van der Poel dan ook tot de 'patron of the day', wat zoveel betekent als de man van de wedstrijd. "Ik begrijp niet dat Deceuninck-Quickstep zich niet organiseerde achter Bettiol. Okay, ze hadden niet de snelste renner in de groep, maar ze hadden de finale nog kunnen kleuren met drie renners. Ik ben er zeker van dat Lefevere momenteel achter Mathieu van der Poel aanzit. Hij is de toekomst van het wielrennen. In deze klassiekers in elk geval."

Armstrong blaast nog verder op de loftrompet als het gaat over de wereldkampioen veldrijden. "Van der Poel leek wel een brommer. Hij heeft dan ook het juiste wieler-DNA. Ik heb vele jaren met zijn vader Adri gekoerst, een echte gentleman en zijn grootvader is Raymond Poulidor. Het koersen zit hem dus in de genen. Van der Poel zit in een relatief kleine ploeg en het wordt interessant om te zien hoe lang ze hem nog kunnen behouden."