Groenewegen: 'Ik ben blij dat ik mijn ploeg heb kunnen belonen'

Op indrukwekkende wijze wist Dylan Groenewegen woensdag in de Driedaagse Brugge-De Panne zijn vijfde seizoenszege te boeken.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Op de site van zijn ploeg vertelt de topsprinter over de zege. "De ploeg heeft de hele dag goed werk geleverd. En ik ben voor het hele team blij dat ik het heb kunnen afmaken. In de technische finale was het drummen om posities te houden en lastig om samen te blijven als ploeg. We moesten al een sprint doen voor de laatste bocht. Ik zat een beetje ingesloten, maar mijn ploeggenoten hebben dat prima opgelost. Ik ben blij dat ik hen heb kunnen belonen. Deze overwinning doet deugd, want ik klop hier niet de minste sprinters."

Eigenlijk zou Groenewegen momenteel actief zijn in de Ronde van Catalonië, waar hij hooguit één kans had gehad. Daardoor is er gekozen om ook Gent-Wevelgem aan zijn programma toe te voegen. Tegenover WielerFlits: "Ik start zondag niet met extreem hoge verwachtingen. Ik ben wel degelijk ambitieus. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare, maar ik ben ook realistisch. We hebben nog andere renners die kunnen scoren. Zo mag bijvoorbeeld Wout Van Aert zijn kans gaan."