Dit is waarom Tadej Pogacar per se wilde winnen in Livigno: een rammelende bus en daten met Urska

Tadej Pogacar zette gisteren alles op alles om de Koninginnenrit van de Giro te winnen. Daar had hij een heel goede reden voor! 

tadej pogacar en urska zigart omringd door fotografen

Tadej Pogacar reed gisteren de 'concurrentie' op een hoop in de Koninginnenrit van de Giro. Hij reed in 14 kilometer een kleine drie minuten weg bij de andere klassementsmannen en raapte met speels gemak koploper Nairo Quintana op, nog voor het slotklimmetje naar de skipiste nabij Livigno begon.

Vier per uur rapper

Hij had z'n zinnen op de Koninginnenrit gezet, zoveel was wel duidelijk. Al toen hij zijn ploeg op kop liet rijden om het verschil met de vluchters niet al te groot te laten worden, maar nog meer na die verschroeiende tempoversnelling op de Passo di Foscagna, waar hij vier kilometer per uur rapper reed dan de andere klassementsrenners.

Nu kun je zeggen dat de rozetruidrager het aan z'n stand verplicht is om de Koninginnenrit van een grote ronde te winnen en dat zo'n rit niet voor een van de vluchters hoort te zijn, maar dat was niet de reden waarom Pogacar zo uithaalde in de laatste kilometers.

Rammelende bus en daten

Dat zei hij naderhand op de persconferentie. Pogi deed namelijk uit de doeken dat nostalgische en romantische gevoelens hem zo hard lieten rijden. De Sloveen heeft een bijzondere band met Livigno namelijk.

"Ik kom hier al sinds de junioren om te trainen. Ik weet nog dat we met de nationale selectie tien dagen een huis hadden in Sankt Moritz, maar met ons rammelende busje reden we naar Livigno om te tanken en boodschappen te doen omdat het hier goedkoper was."

"Deze zege is een nieuwe mooie herinnering aan Livigno, maar niet de mooiste. Het komt zelfs niet in de buurt. Ach, ik zal het ook maar vertellen. Hier in Livigno ben ik voor het eerst echt op date geweest met mijn verloofde Urska en dat zal altijd één van de mooiste dagen van mijn leven blijven."