Aru moet streep zetten door Giro d'Italia

Fabio Aru moet een streep zetten door de Giro d'Italia. De winnaar van de Vuelta a España 2015 moet geopereerd worden vanwege een beknelde heupslagader.

Aru
  • Afbeelding van Fabio Aru Fabio Aru

Aru kwakkelt al tijden om zijn vorm van weleer te halen. Dit seizoen reed hij onder meer de Volta ao Algarve, maar in Portugal wist de Italiaan geen potten te breken en nam Tadej Pogacar, die de rittenkoers won, het kopmanschap over bij UAE Team Emirates. "Dit seizoen heeft Fabio wederom problemen om zijn niveau te halen", vertelt Jeroen Swart, die verbonden is aan Aru zijn ploeg. "Fabio voelt na zware inspanningen krachtverlies in zijn linkerbeen."

Aru zal binnenkort onder het mes gaan en voor zijn herstel staat zo'n drie tot vier maanden, wat betekent dat hij de Giro d'Italia aan zijn neus voorbij ziet gaan. "We hebben medische onderzoeken uitgevoerd. Hieruit blijkt dat Fabio een beknelde heupslagader heeft. Dat is een zeldzame blessure, maar kan voorkomen bij wielrenners door de positie die ze aannemen op de fiets. Binnenkort wordt Fabio geopereerd, waarna hij minimaal een maand volledige rust moet nemen."

De hoofdpersoon zelf is logischerwijs teleurgesteld, maar anderzijds ook opgelucht dat er eindelijk een verklaring is voor zijn mindere presteren de laatste tijd. "Het is de zoveelste keer dat ik pech heb, maar het is ook een opluchting dat we nu weten wat het probleem is. Ik hoop deze donkere periode zo snel mogelijk te beëindigen."