Van der Poel: 'Het had een stuk erger kunnen zijn'

Ondanks zijn zware val in Nokere Koerse verkende Mathieu van der Poel vandaag 'gewoon' de Ronde van Vlaanderen. "Het had een stuk erger kunnen zijn."

Poel

Na zijn val werd direct gevreesd dat het voorjaar van Van der Poel over zou zijn, maar in het ziekenhuis bleek de Nederlands kampioen 'slechts' kneuzingen en schaafwonden te hebben overgehouden aan zijn crash. Na afloop van de verkenning van de Ronde van Vlaanderen deed de Nederlands kampioen zijn verhaal op een ingelaste persconferentie, waarbij onder meer WielerFlits aanwezig was. 

"Het is toch wel een klein mirakel dat ik alweer op de fiets zit. Het had een stuk erger kunnen zijn. Ik zag renners aan de linkerkant vallen, maar ik dacht dat ik er voorbij was. Mijn achterwiel werd echter nog geraakt, waardoor ik viel. In het begin had ik behoorlijk veel pijn, maar in de ambulance voelde ik al dat het niet heel erg was. Maar toch, vallen op kasseien komt hard aan."

Na de verkenningstocht van de Ronde van Vlaanderen was Van der Poel positief gestemd. "Ik ben nog redelijk stijf. Dat zal nog wel een paar dagen duren. Maar ik heb tijdens de verkenning meer afgezien van het tempo. Mijn heup is het zwaarst geraakt, maar ook dat zal wel goed komen."