Dumoulin: 'De eerste drie waren echt een klasse beter'

Tom Dumoulin moest genoegen nemen met een vierde plaats in de Tirreno-Adriatico. Ontevreden was hij niet, maar tevreden ook zeker niet. "Het is eigenlijk niks."

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De kopman van Team Sunweb deed zijn verhaal na de individuele tijdrit, waarmee de Tirreno-Adriatico werd afgesloten. "Op zich ben ik niet heel ontevreden", laat hij weten aan De Telegraaf. "Het ging heel de week niet heel slecht, maar het is ook niet wat ik hoopte. Ik had echt mee willen doen om de knikkers, om de prijzen. Dat heeft er voor de tijdrit niet ingezeten en dat heeft er heel de week eigenlijk niet ingezeten. Daar baal ik als sportman van."

Dumoulin erkent dat de Tirreno-Adriatico een loodzware rittenkoers is geweest. "Harder gaat het dit jaar niet meer, zelfs niet in de grote rondes. Als je hier wil meedoen voor de winst, dan moet je echt in topvorm zijn. Dat ben ik niet en dan doe je dus niet mee om de eerste plaats. Schrikken doe ik niet snel, maar feit is dat ondanks dat ik goed ben - niet top - Roglic, Adam Yates en Fuglsang echt een klasse beter zijn. Dat betekent dat het heel moeilijk gaat worden in de wedstrijden die komen gaan."