Dumoulin start ondanks ziekte toch in Tirreno-Adriatico

Tom Dumoulin start morgen ondanks een verkoudheid in Tirreno-Adriatico, zo maakte de wereldkampioen tijdrijden vandaag bekend.

Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op een persconferentie in Lido di Camaiore, waar morgen de ploegentijdrit op het programma staat die de Koers tussen de twee Zeeën opent, gaf de Limburger toe zich niet goed te voelen. "Ik heb last van keelpijn en een verkoudheid. Dat had ik al voor Strade Bianche, de regen en koude daar heeft mijn lichaam er niet beter op gemaakt", aldus de Giro-winnaar van vorig jaar.

Toch blijft de kopman van Team Sunweb positief. "Er zijn drie etappes voor we het eerste serieuze werk krijgen. Ik hoop dat ik er dan al wat doorheen ben gekomen", zegt hij tegen De Telegraaf. Ook Wilco Kelderman staat aan de start in Italië, die reeds in de Abu Dhabi Tour liet zien in goede vorm te zijn.

Dumoulin is teleurgesteld door de omstandigheden, want hij had ingezet op een goed klassement in de Tirreno. "Ik wilde mijn zesde plaats van vorig jaar verbeteren, maar of dat er in zit, daar heb ik geen idee van. Ik heb wel vaker goed gepresteerd met een verkoudheid, dus laten we hopen dat dit nu ook lukt."