Karsten Kroon vertelt heerlijke anekdote over Bram Tankink: 'Heeft me letterlijk blij gemaakt met dode mus'

Giro-commentator Karsten Kroon vertelde tijdens de tijdrit van gisteren een heerlijk verhaal over lolbroek Bram Tankink. 

karsten kroon, tom dumnoulin en bram tankink proosten

Ook dit jaar vermaken Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem ons tijdens de lange Giro-uitzendingen op Eurosport met hun kleurrijke commentaar. De twee bespreken uiteraard de koers, maar deinzen er ook niet voor terug wat uit te weiden over de randzaken van de koers.

Urska Zigart en de dode mus

Kroon is een vermaard dierenspotter, ze nemen de kijker graag mee in culinaire hoogstandjes die ze voorgeschoteld krijgen tijdens hun commentaarsessies en alles wat verder maar ter tafel komt kan op zender worden besproken.

Tijdens de tijdrit van gisteren kwam er opeens iets bijzonders ter tafel. Vanbelleghem had van de regie doorgekregen dat er een interview klaarstond met Urska Zigart, zelf profwielrenster maar nu ze in de Giro is als gast toch echt even 'de vriendin van Tadej Pogacar'.

In het filmpje dat werd ingestart echter geen Zigart, maar Eurosport-analiste Hannah Walker die praatte over de tijdrit. Na het filmpje zei Vanbelleghem dat ze blij waren gemaakt met een dode mus.

Anekdote

Die uitdrukking deed Karsten Kroon aan iets denken... "Wist je dat ik ooit letterlijk blij ben gemaakt met een dode mus?'', vroeg hij aan Vanbelleghem. Die wist uiteraard niet van de hoed en de rand en Kroon stak van wal met een heerlijke anekdote.

"Ik kreeg ooit van een ex-renner een mooi doosje met een strik eromheen. Meestal geef ik juist de cadeautjes, dus ik was hartstikke blij dat ik eens iets kreeg. Toen ik het openmaakte zat er een dode mus in. Ik was letterlijk blij gemaakt met een dode mus."

Vanbelleghem moest van Kroon raden wie de lolbroek was die dit cadeau aan Kroon had gegeven. "Dat kunnen er maar twee zijn: Tratnik of Van Emden", zei de Belgische commentator. "Tratnik?", lachte Kroon. Maar Vanbelleghem was even in de war en bedoelde uiteraard Bram Tankink.

En het was dus ook de olijke Tukker die deze grap uithaalde. Maar uiteindelijk was Kroon dan toch niet figuurlijk blij gemaakt met een dode mus. "Ik moest huilen van het lachen", zei Kroon, die nog wel benadrukte dat Tankink de mus niet had vermoord voor zijn grap.