Alé presenteert nieuwe collectie onder toeziend oog van Cipollini

Het Italiaanse Alé heeft de de nieuwe collectie tijdens een grote show in het Palazzo della Gran Guardia gepresenteerd. Onder toeziend oog van onder anderen Mario Cipollini werd ook het Alé Cipollini Ladies team aan het publiek voorgesteld.

Piccolo, Savoldelli, Pedrotti en Cipollini

Alé is één van die Italiaanse kledingmerken waar de wielertoerist al een tijd niet meer om heen kunnen. Steeds vaker zie je de opvallende high-end outfits opduiken in het peloton en onder leiding van directrice Alessia Piccolo duikt het merk ook op in het profpeloton. Zo rijdt het Alé Cipollini damesteam al sinds 2011 tussen de absolute top rond. In de elegante en tevens opvallende geel-zwarte kleding werden de dames in het Palazzo della Gran Guardia voorgesteld tijdens het Gran Gala Alé. Onder toeziend oog van de immer stijlvolle Mario Cipollini werden onder anderen de Nederlandse rensters Karlijn Swinkels en Marjolein van 't Geloof aan de bomvolle zaal gepresenteerd. Zij zorgen voor een flinke Nederlandse tint in deze ploeg nadat sterkhouders Janneke Ensing en Roxanne Knetemann vertrokken.

 Gran Fondo Alé La Merckx

Naast de productie van high-end wielerkleding organiseert Alé elk jaar ook 10 Gran Fondo's die onderdeel uitmaken van de Alé Challenge. De grootste Gran Fondo is zonder enige twijfel de Alé La Merckx die dit jaar op 9 juni wordt verreden. De grote Eddy Merckx hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd zijn naam te verbinden aan dit grootste evenement met start op het wereldberoemde Piazza Bra in hartje Verona en finish op de flanken van de Torricelle, de klim die zowel op het WK van 1999 als 2004 als scherprechter diende. Wieler Revue reed deze Gran Fondo in 2018 en u vindt een uitgebreid verslag van onze ervaringen in onze Giro-special die medio april verschijnt.

Alé ondersteunt vrouwenwielrennen

Algemeen manager van Alé, Alessia Piccolo, benadrukte tijdens het Gran Gala dat ze de ontwikkeling van het dameswielrennen van harte ondersteund. "Het is voor ons van groot belang dat het dameswielrennen groeit. Zowel op recreatief- als op topniveau. Daarom ondersteunen wij graag het Alé Cipollini Team, maar organiseren we ook tot van Gran Fondo's waar we zien dat er steeds meer vrouwen onder de deelnemers zijn. Daarin willen we ons graag onderscheiden van anderen."