Van der Sande vrijgesproken door UCI

Tosh Van der Sande mag opnieuw koersen voor Lotto-Soudal. De Belg werd eerder door zijn ploeg op non-actief gezet wegens een positieve test door een verboden neusspray. De UCI heeft nu beslist dat er geen reden is voor een schorsing.

Tosh van der Sande
  • Afbeelding van Tosh Van der Sande Tosh Van der Sande

Van der Sande schreeuwde na zijn positieve test zijn onschuld van de daken. "Ik nam in het verleden afwisselend twee neussprays. In de hectiek werd de naam van de verkeerde spray op het dopingformulier vermeld. Ik wil nu zo snel mogelijk mijn naam zuiveren.” De UCI gaat mee in dit verhaal.

 Lotto Soudal is door de Internationale Wielerunie op de hoogte gebracht van hun positie over de controle die uitgevoerd is bij Tosh Van der Sande tijdens de Zesdaagse van Gent, waaraan de renner onder persoonlijke titel  heeft deelgenomen. Na bestudering van het dossier, inclusief de verklarende documenten, heeft de UCI beslist de renner niet te vervolgen in deze zaak en de zaak dan ook te sluiten. Lotto-Soudal laat weten blij te zijn dat er geen enkele disciplinaire maatregelen tegen Van der Sande zullen volgen. Van der Sande mag dus met onmiddellijke ingang opnieuw koersen voor Lotto Soudal.