Kogel door de kerk: Dumoulin naar de Giro

De kogel is eindelijk door de kerk. Tom Dumoulin probeert volgend jaar de Giro d'Italia voor de tweede keer te winnen. Na uitgebreid overleg met de ploegleiding van Sunweb is besloten dat de focus in 2019 op de Giro ligt.

Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Het nieuws komt niet als een complete verrassing. Na bekendmaking van de parkoersen van zowel de Giro als de Tour was de algemene consensus dat het routeschema in Italië een kolfje naar de hand van Dumoulin moet zijn. Met drie individuele tijdritten heeft RCS Sport er alles aan gedaan om het Dumoulin zo goed mogelijk naar de zin te maken. Aan die lokroep heeft de Limburger nu dus gehoor gegeven.

Dumoulin maakte zijn keuze vandaag via Twitter bekend en voegde daaraan toe dat het zeer waarschijnlijk is dat hij vervolgens ook nog de Tour gaat rijden voor het algemeen klassement. Maar of hij daadwerkelijk nogmaals voor de dubbel gaat is nog niet helemaal zeker.

 "Ik heb lang gedacht voor de Tour te gaan in 2019 maar de Giro heeft zo'n mooi parkoers samengesteld dat ik tot deze keuze ben gekomen. Ik houd van Italië, van het land, van de koers en dus sta ik daar aan de start volgend jaar mei."