Van der Poel tevreden na demonstratie in Koksijde: 'Met goed gevoel op trainingskamp'

In de duinen van Koksijde sloot Mathieu van der Poel een indrukwekkend eerste deel van zijn veldritseizoen af. De Nederlander boekte dertien zeges en daarvoor moest hij vijftien keer aan het vertrek verschijnen.

Mathieu van der Poel

Aan de manier waarop Van der Poel won veranderde ook in de eerste Belgische wereldbekerwedstrijd van het seizoen niets. Lars van der Haar slaagde er om en nabij een halve ronde in het wiel te houden, maar daarna was de in de Europese kampioenstrui gehulde vogel gevlogen. "Opzet geslaagd", zo sprak hij na de finish op de site van zijn werkgever. "Ik heb nog nog eens één uur volle bak kunnen gaan om op die manier met een goed gevoel op stage te kunnen vertrekken. Dat is gelukt."

Hoewel het er voor toeschouwers en TV-kijkers vertrouwd eenvoudig uitzag geeft Van der Poel aan dat het niet een heel simpel karwei was. "Als je als eerste aan een zandstrook begint zijn alle sporen weg. Dat is frustererend en maakt het lastig." Het resultaat veranderde er echter niet om.

De komende twee weekenden zal Mathieu van der Poel echter geen veldrit winnen. In het Spaanse Benicàssim zal hij namelijk een tussentijdse stage afwerken. "Vooral met het oog op duurtrainingen voor het wegprogramma dat ik volgend jaar wil afwerken. Trainingen van zes tot zeven uur zullen er zeker tussenzitten", meldt MvdP.

De veelvraat van Corendon-Circus zal door zijn trainingskamp de veldritten van Hasselt, Mol, Essen en Overijse moeten missen. Zijn rentree maakt hij op 15 december in de Scheldecross in Antwerpen.