Laurens Sweeck schrijft GP van Neerpelt op zijn naam

Laurens Sweeck heeft de GP van Neerpelt gewonnen. Voor de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice betekende het zijn eerste zege van het jaar. Hij bleef Marcel Meisen en David van der Poel voor.

Sweeck

De GP van Neerpelt telt niet mee voor een klassement en mede daardoor lieten toppers als Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Toon Aerts deze cross links liggen. Zij focussen zich liever op de manche van morgen in Ruddervoorde die meetelt voor het Superprestige klassement. Daardoor lagen er kansen voor andere renners. 

Het was David van der Poel die als eerste het veld opdraaide, maar het waren Quinten Hermans en Corné van Kessel die uiteindelijk voorop wisten te komen. De Nederlander kon daar echter niet lang van genieten, want hij smakte tegen de grond. Uiteindelijk kwam er weer een groepje samen. Door een slippertje van Hermans werd er weer een schifting gemaakt: Michael Vanthourenhout en Sweeck gingen ervandoor. Die eerste kwam net als Van Kessel echter ten val, waardoor Sweeck solo op kop raakte. 

De Belg kreeg in het vervolg van de wedstrijd vooral tegenstand van Meisen. De Duitser kwam tot zo'n vijf seconden, maar kreeg het laatste gaatje op Sweeck net niet dicht. Daardoor kon Sweeck solo naar de zege rijden, zijn derde op rij in Neerpelt. Bij de dames ging de overwinning naar een Nederlandse, want daar reed Denise Betsema als eerste over de streep.