Verrekte enkel houdt Van der Poel niet van eclatante zege in Gieten

In het Drentse Gieten heeft Mathieu van der Poel net als de afgelopen twee jaar de openingswedstrijd om de Superprestige gewonnen.

Mathieu van der Poel Gieten

Gisteren viel Mathieu van der Poel al in de eerste ronde van de Belgische BricoCross in Lokeren, zijn derde veldrit van het seizoen. De Nederlander probeerde nog wel even door te gaan, maar al snel moest hij concluderen dat dat niet ging. Per ambulance werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis, waar werd gevreesd voor een breuk.

Na onderzoek bleek het slechts om een verrekking van de enkelligamenten te gaan. Van der Poel besloot gewoon af te reizen naar het noorden van Nederland om maar te kijken hoe het zou gaan. Na de juniorenkoers ging MvdP nog een laatste keer het parkoers in de zandafgraving op om daarna te besluiten van start te gaan.  

En na de eerste ronde leek dat een wijs besluit te zijn geweest. Sterker nog: Van der Poel reed in zomerse omstandigheden samen met Van Aert weg van de rest na een hapering van Toon Aerts. Niet veel later moest ook de wereldkampioen het wiel van de Nederlander van Corendon-Circus laten gaan.

Er bleek maar weer eens niets te doen aan de fietsende veelvraat. Het werd geen moment meer spannend; hij zou de veldrit winnen met een halve minuut voorsprong op Wout van Aert, die op zijn beurt een klasse beter was dan zijn achtervolgers. Toon Aerts vervolledigde het podium op anderhalve minuut van de heerser van de zandafgraving.

Van der Poel bedwingt één van de korte, nijdige zandhellingen in Gieten.