Tom Dumoulin valt aan in Ronde van Duitsland; Schachmann wint in Trier

De Deutschland Tour is voor Tom Dumoulin pas weer zijn eerste officiële koers na zijn tweede plaats in de Ronde van Frankrijk, maar de Nederlander heeft tijdens de tweede etappe laten zien dat hij alweer over poeier in de benen beschikt.

Tom Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op de top van de laatste helling die het peloton tijdens de tweede etappe van de Ronde van Duitsland moest overwinnen glipte Dumoulin samen met Maximilian Schachmann weg uit het restant van het peloton. In extremis zou dit Nederlands-Duitse duo nog worden bijgebeend door Nils Politt (Katusha Alpecin) en BinckBank Tour-winnaar Matej Mohoric (Bahrain Merida).

In de sprint in de straten van Trier kwam Dumoulin niet verder dan het achterwiel van de uiteindelijke winnaar. Zijn naam? Schachmann, die zo de 57ste zege voor Quick-Step Floors binnenharkte. Matej Mohoric werd tweede op luttele centimeters van de dolblije Duitser, die ook de leiderstrui overneemt van zijn ploeggenoot Álvaro José Hodeg.

Momenteel staat Schachmann op pole position om Linus Gerdemann (tien jaar geleden de laatste winnaar van de rittenwedstrijd) op te volgen als laureaat van de Ronde van Duitsland. Hij moet in de twee nog resterende ritten een voorsprong van vier tellen verdedigen op Mohoric en Dumoulin om de rode leiderstrui veilig te stellen.

De vierdaagse Ronde van Duitsland gaat morgen verder met een 177 kilometer lange rit van Trier naar Merzig. In de finale wachten opnieuw enkele kuitenbuiters. Zondag wordt afgesloten met een etappe van Lorsch naar Stuttgart. In de hoofdstad van Baden-Württemberg wordt er afgesloten met twee rondes over het WK-parkoers van 2007.  

Het kopkwartet had enkele tellen voorsprong op een achtervolgende groep.

Sunweb-renner Dumoulin is in de Ronde van Duitsland om zich voor te bereiden op de komende wereldkampioenschappen wielrennen. In Innsbruck probeert hij zijn mondiale tijdrittitel te verdedigen. Met zijn teamgenoten zal hij eveneens een gooi naar een nieuwe wereldtitel in de ploegentijdrit. In de loodzware wegrit is hij eveneens niet kansloos.