Corendon-Circus behaalt dubbelslag in Noorwegen; Van der Poel tweede

Succes in Noorwegen voor het Vlaamse Corendon-Circus. De formatie van Mathieu van der Poel werd in de derde etappe van de Arctic Race of Norway eerste én tweede met respectievelijk Adam Toupalik en Van der Poel zelf.

Van der Poel

Opnieuw was het ruige Noorse landschap decor voor de koers. De renners keken hun ogen uit, want pas na dertig kilometer kwam de vlucht van de dag tot stand. Liefst negen renners kozen het hazenpad in het hoge noorden van Scandinavië. Drieënhalve minuut raapten de aanvallers bijeen, daarna was het snel over met de kopgroep.

Want Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise namen de kop over in het peloton. De voorsprong van de kopgroep slonk tot een minuut, en met nog zestien kilometer te gaan leek hun kans verkeken. Maar drie renners gaven niet zomaar op. Adam Toupalik, Johan Le Bon en Robin Carpenter versnelden opnieuw en bleven lang vooruit in de straten van finishplaats Hammerfest. 

Le Bon en Carpenter redden het uiteindelijk niet in Hammerfest. Maar Corendon-renner Toupalik kon vooruit blijven en mocht knap zegevieren in Noorwegen. Zijn ploegmaat Mathieu van der Poel sprintte twee seconden later naar een tweede plek, net voor de Rus Chernetski. Laatstgenoemde behoudt zijn leiderstrui.