📸 Gekker wordt het niet: Pogacar mag van UCI plots wél weer in paarse broek koersen!

De Internationale Wielerunie UCI heeft haar reputatie weer alle eer aan gedaan...

Pogacar

De fietsbroek van Tadej Pogacar is voorlopig hét gespreksonderwerp van de Giro d'Italia. De heisa begon toen de Sloveen op dag drie in een opvallende outfit aan de start van de derde etappe verscheen. Hij droeg namelijk een paarse broek onder zijn roze trui!

Die paarse broek was niet de keuze van Pogacar. Hij kreeg de broek van de organisatie. Het is een eerbetoon aan voetbalploeg Grande Torino. Die voltallige ploeg kwam om het leven bij een vliegtuigcrash in 1949.

UCI boos

Die paarse broek leek echter als twee druppels water op de broek van Filippo Fiorelli, die toen leider in het puntenklassement was. Dat was niet naar de zin van de UCI. De Internationale Wielerunie verbood de roze truidrager om die paarse broek te dragen en dreigde zelfs met diskwalificatie.

Op dag vier koos Pogacar veiligheidshalve dan maar voor een zwarte broek. Nog een dag later haalde hij plots een roze broek uit zijn garde-robe. Op dag zes droeg hij nog steeds die roze broek. Knallen tegen de klok deed hij vrijdag opvallend genoeg weer in de paarse broek!

Ander paars

Eurosport laat in een video weten dat de UCI, organisator RSC en kledingsponsor Castelli twee keer hebben samengezeten om het euvel te bespreken. De drie partijen zijn overeengekomen dat de paarse kleur van Pogacar niet exact hetzelfde paars is als dat van de 'Maglia Ciclamino'. De Sloveen mag dus van de UCI terug in een roze trui en paarse broek fietsen.