Bernal uit ziekenhuis ontslagen, minstens drie weken volledige rust

Egan Bernal heeft het ziekenhuis verlaten. Dat meldt Team Sky op hun digitale huis.

Bernal

Het Colombiaanse toptalent kwam hard ten val in de finale van Clásica San Sebastián door een rare manoeuvre van Ben King, die daarvoor zijn excuses aanbood na afloop. Afgelopen zaterdag is Bernal geopereerd aan zijn lip, die bij de val was gescheurd, en neusfractuur.

Bernal zal nog enkele behandelingen aan zijn tanden moeten ondergaan de komende weken, want die zijn bij de crash gebroken of beschadigd. Daarnaast is er bij de nummer vijftien van de jongste Tour de France ook een kleine bloeding in zijn hersenen geconstateerd. Daarom zal hij de komende drie weken absolute rust moeten houden. Wanneer hij weer in competitie kan terugkeren, is nog niet bekend. 

Op het eindpodium na zijn huzarenstukje in de Ronde van Californië

Tegenslagen

Het is niet de eerste tegenslag voor Bernal dit seizoen, want ook in de Ronde van Catalonië kwam hij hard in aanraking met het asfalt. Daarbij brak hij zijn sleutelbeen en schouderblad. Hij zei toen op de site van Team Sky het volgende: "Het was een zware klap, maar ik weet dat het nog veel erger had kunnen zijn."

Ondanks zijn valpartijen maakt Bernal dit seizoen grote indruk in zijn eerste jaar op het hoogste niveau. Hij won een etappe in de Ronde van Romandië, domineerde de Ronde van Californië en was van grote waarde voor Geraint Thomas en Chris Froome in de Ronde van Frankrijk.