Dumoulin voelt zich prima en Kruiswijk wil aanvallen

Het zijn wellicht de Nederlanders die de Sky dominatie gaan trotseren. Steven Kruiswijk wil in de aanval gaan en Tom Dumoulin is tot nu toe de enige die in de buurt komt van Froome en Thomas.

Tom Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op de rustdag rijden de renners van de Tour de France in de meeste gevallen toch een rondje op de fiets om de benen soepel te houden. Steven Kruiswijk deed dat op de tijdritfiets, want hij mikt op het podium. Hij wil daarom aanvallen en samen met Roglic heeft hij een sterke ploegmaat waar hij wat aan heeft. "Zo kom je erachter of de rest goed is of niet. Als je blijft wachten en je komt er op de streep achter dat ze toch niet zo goed waren, dan ben je te laat.", aldus Kruijswijk tegenover de NOS

Tom Dumoulin vertelt dat de vermoeidheid in de derde week van een grote ronde altijd aanwezig is, maar hij voelt zich verder prima. "De korte rit zal voor verschil gaan zorgen. In een tijdrit zie je dat verschillen relatief altijd heel groot zijn ten opzichte van een lange bergrit. Eigenlijk is dit gewoon een klimtijdrit.", zo vertelt Dumoulin aan Wielerflits.