De Nederlanders: Dylan Groenewegen zwaar teleurgesteld met vierde plek

Dylan Groenewegen wond er na afloop geen doekjes om. Hij had weer de benen om mee te doen voor de winst, maar doordat hij ingesloten raakte, werd hij slechts vierde. De teleurstelling droop na afloop van zijn gezicht.

Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen (4de): "De eerste twee dagen was ik gewoon niet goed genoeg, nu was ik dat wel", was Groenewegen na afloop glashelder tegenover de NOS. "Als ik kijk hoe de benen voelden, ben ik gewoon zeer teleurgesteld dat ik niet win. Met deze benen had ik namelijk gewoon moeten winnen. Ik raakte alleen ingesloten."

Groenewegen was vanzelfsprekend wel blij dat de goede benen weer terug waren. Maar echt optimistisch kon de Amsterdammer niet zijn. "Ik ben een winnaar en die winnen graag. Als de benen daar dan zijn, moet je het ook gewoon doen. De kansen die zich voordoen, moet je pakken. Dat heb ik vandaag niet gedaan."

Tom Dumoulin: "Het was weer hectisch, maar voor mij prima", reageerde Tom Dumoulin tegenover de NOS. "Ik zat net voor de valpartijen, dus ik heb niet kunnen zien wat er gebeurde. Er wordt vaker gevallen met tegenwind, dan met wind mee. Dan rijdt iedereen kort op elkaar."

Grootste verliezer onder de klassementsmannen was Ilnur Zakarin, die 59 seconden aan zijn broek kreeg. Dumoulin was daar niet per se blij mee. "Het is gevaarlijk om zo te denken. Voor je het weet lig je er zelf bij. Ik heb liever dat iedereen gewoon overeind blijft en dat we elkaar kunnen bestoken in de ritten die er echt om gaan."

Niki Terpstra in actie

Niki Terpstra (teamgenoot van winnaar Fernando Gaviria): Niki Terpstra was na afloop blij met de zege van teamgenoot Fernando Gaviria, maar was niet te spreken over de tactiek van de andere teams. "Die deden helemaal niets", aldus Terpstra enigszins cynisch tegenover de NOS. "Heel laf. Maar als je niet koers om te winnen, dan zul je ook niet winnen."

Toch ziet Terpstra in dat het aan Quick Step-Floors is om de vlucht van de dag onder controle te houden. Simpelweg omdat zij met Gaviria de snelste renner hebben in het peloton. "Maar als je niet helpt, wat voor signaal geef je dan aan je sprinter? Niet echt een signaal van vertrouwen. Ik snap het niet. Als die vier aanvallers wegblijven, dan gaat je sprinter de koers sowieso niet winnen."