Coryn Rivera troeft Marianne Vos nipt af in Women's Tour

Coryn Rivera is de nieuwe leider in de OVO Energy Women's Tour. De Amerikaanse pocketsprinter van Team Sunweb haalde het in Daventry met enkele centimeters voor Marianne Vos.

Coryn Rivera Marianne Vos Womens Tour
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Het eerste deel van de etappe werd gekleurd door Maaike Boogaard. De 19-jarige uit Hoorn slaagde er na de eerste twee tussensprints in om uit de greep van het peloton te ontsnappen. De renster van BTC City Ljubljana kreeg zelfs meer dan maximaal vier minuten van de meute, maar na negentig kilometer was Boogaard eraan voor de moeite. 

In de finale gingen meer rensters op de finale staan. Zo kwam Dani King als eerste over de finishlijn in Daventry, nadat ze samen met Elisa Longo Borghini, Kasia Niewiadoma en ploeggenote Marianne Vos uit het peloton was weggereden. King en consorten moesten echter nog een finale-omloop afwerken, juichen kon de thuisrenster nog niet.

Uiteindelijk kwam het weer samen op weg naar de tweede en laatste beklimming van Newnham Hill (met de top op twee kilometer van de finish). De helling zorgde nu voor minder afscheiding, wat kleppers als Pauline Ferrand-Prévôt en Longo Borghini ook probeerden. Het maakte dat bij het bereiken van de laatste kilometer er nog zo'n dertig dames overbleven voor de ritzege.

WaowDeals-kopvrouw Marianne Vos leek lang op weg om de stoot van Jolien D'Hoore te herhalen. Net als de Belgische kampioene die gisteren de eerste etappe won komt Vos immers terug van een sleutelbeenbreuk. Maar het was Rivera die in extremis nog een stokje voor de zege van Vos stak.