🎥 Voor de bucketlist: 140 kilometer lang fietspad vlak langs het Gardameer

De renners in de Giro rijden vandaag naar het Gardameer. Daar kun je zelf ook een lekker tijdritje ronde het meer rijden! 

gardameer

In Italië, en ook in de streek nabij het Gardameer (aan de voet van de Alpen en Dolomieten, tussen Milaan en Venetië), is het fantastisch klimmen. Maar als je daar even genoeg van hebt, kun je nu ook een mooie tocht langs de oevers van het grote meer maken.

140 kilometer lange route

En met langs bedoelen we ook echt langs en met tocht ook echt tocht. Het is namelijk een 140 kilometer lange route die in een ambitieus plan is aangelegd door de plaatselijke autoriteiten (Garda By Bike) en vlak langs het meer - soms zelfs over het meer - gaat. Het fietspad biedt je overal prachtige uitzichten over het gehele meer en de bergen rondom. In enkele gevallen bevind je je ruim 50 meter boven het meer.

Het eerste deel kwam gereed in 2018 en nu is de hele route al een tijdje klaar. Eentje voor de bucketlist! Hieronder zie je de fraaie beelden van wat voor prachtige uitzichten je zoal te wachten staan dan...

Vlakke tijdrit

In onze Giro-special vind je alle info die je moet hebben over de ronde. Vandaag staat er dus een zo goed als vlakke tijdrit van 31,2 kilometer op het programma die de renners naar de boorden van het Gardameer. Een dag later start het peloton ook aan het Gardameer, maar trekken ze weer de 'echte' bergen in; de aankomst ligt dan na een loodzware etappe in Livigno.  

Zelf in het zadel
  • Twitter @Bicicleto_ZGZ
  • Twitter @Bicicleto_ZGZ