🎥 Ultieme bucketlistklim: haarspeldenwalhalla in Noorwegen

Alpe d'Huez eat your heart out! We hebben een klim voor je gevonden in Noorwegen die wat ons betreft veel mooier is.

noorwegen

Als je nog een wieleruitdaging zoekt, maar niet van de hitte of enorme hoogte houdt - dus wel eens wat anders wil dan de Alpen - hebben we hier een prachtige klim voor je! Hup, richting Noorwegen voor de prachtige Lysevegen Road.

Deze zeer fraaie haarspelden brengen je over 9 kilometer vanaf zeeniveau (het dorp Lysebotn) aan een stijgingspercentage gemiddeld 9,4 procent naar een hoogte van 860 meter. Tijdens de klim ga je eerst door een 1100 meter lange tunnel, maar daarna begint het haarspeldenfeest: 27 liggen er te wachten op je.

Bij de eerste haarspelden heb je - als je er tussen het afzien door de aandacht voor hebt - prachtig uitzicht op de Lysefjorden. Nabij de top ligt ook nog een restaurantje waar je niet fietsend kunt genieten van het uitzicht. Hieronder zie je twee filmpjes, het profiel van de klim en de ligging op Google Maps.

Het profiel

Beeld: Climbfinder.com

De ligging

En nog een filmpje van de Haute Route die de klim in 2019 aandeed

https://www.youtube.com/watch?v=ujjD7OPJ-y4 

De Haute Route is een bekende meerdaagse Gran Fondo die zowel als toertocht gereden wordt alsook een wedstrijdelement kent. Haute Route heeft meerdere edities per jaar. In de Alpen, de Pyreneeën, Amerika en dus ook Noorwegen.