BMC rijdt naar klinkende zege in openingsrit Ronde van Zwitserland

De eerste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door BMC. De roodzwarte formatie versloeg in de heuvelachtige ploegentijdrit rondom Frauenfeld de wereldkampioen in de discipline, Team Sunweb.

BMC
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

UAE Emirates zette een eerste richttijd weg. Met dank aan gangmaker Filippo Ganna konden zij met een tijd van 21:08 de hotseat overnemen. Team LottoNL-Jumbo beet zich stuk op de tijd van de Arabische ploeg, maar zij kwamen net drie seconden tekort aan de meet.

Quick-Step Floors was vervolgens de eerste ploeg die de tijd van UAE Emirates verbeterde. 20:45 was hun eindtijd, 23 seconden sneller dan UAE. Bora-Hansgrohe zette eveneens een knappe tijd neer, met slechts een fractie van een seconden achterstand werden zij verwezen naar een voorlopige tweede plek.

Voorlopig, want de kleppers als Sunweb en BMC moesten nog komen. Sunweb maakte de status als favoriet volledig waar door de tijd van Quick-Step te verbeteren. Aan de snelheid van BMC was echter niets te doen. De roodzwarte ploeg verpulverde Sunweb's tijd met liefst twintig seconden. Stefan Küng vertrekt zodoende in de gele leiderstrui morgen.