Dumoulin focust zich op klassement in Tour de France

Team Sunweb heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor de Tour de France. Het meest opvallende nieuws: Tom Dumoulin gaat voor het algemeen klassement in de Tour.

Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dat zegt de nummer twee van de jongste Giro d'Italia in een persbericht op de site van zijn ploeg. "Ik ben heel trots wat we al hebben bereikt in Italië en ik zie elk resultaat dat we behalen in de Tour als een bonus. Ik heb me dit seizoen tot dusver gefocust op de Giro en het team wachtte met opzet met het maken van een beslissing wat betreft de Tour."

"Na een goede Giro hebben we ervoor gekozen om naar de Tour te gaan met de focus op het rijden van een algemeen klassement, zonder een specifiek resultaat in gedachten. Twee grote rondes achter elkaar rijden voor het klassement zal een nieuwe ervaring voor me worden en zal ons waardevolle inzichten geven met het oog op te toekomst."

Dumoulins trainer, Adriaan Helmantel, spreekt vooraf al van een geslaagd project. "We hebben ook overwogen om te gaan voor de Vuelta, die Tom een stuk frisser zou kunnen starten. Maar wat we kunnen leren als hij de Tour rijdt, is voor ons belangrijker. Het is nieuw voor het team en het is natuurlijk mogelijk dat hij een zware tweede en derde week krijgt, maar zelfs als dat gebeurt is het een geslaagd project. We zullen er van leren en verwerven nieuwe data en kennis. Dat zal van pas komen in de toekomst."

Naast de Limburger zijn ook de volgende renners opgenomen in de voorselectie: Sören Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Roy Curvers, Laurens ten Dam, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Mike Teunissen en Edward Theuns. Van dit twaalftal vallen er nog vier af.