Chris Froome aan vooravond Giro: 'Ik heb het recht hier te rijden'

Tijdens de persconferentie twee dagen voor de start van de Ronde van Italië werd Chris Froome aan de tand gevoeld over de Salbutamol-kwestie. Maar hij wil zich hierdoor niet van de wijs laten brengen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Chris Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

"Ik begrijp de frustratie bij sommigen, maar ik heb het recht hier te zijn en voor de overwinning te strijden", zei Froome. "Net zoals ik het recht heb om te vechten om te bewijzen dat ik niets fout heb gedaan. Ik weet dat ik niets verkeerd heb gedaan", verduidelijkte hij nog. "En het is een kwestie van tijd voordat dat we dat openbaar kunnen maken."

Froome, die eerder op de dag samen met zijn ploeg op pad ging met Israelische wielerjeugd, zal voor de derde keer in zijn carrière meedoen aan de Italiaanse drieweekse rittenkoers. De voorgaande keren - 2009 en 2010 - behaalde Froome geen noemenswaardige resultaten. Na zijn tocht door Italië wil Froome ook 'gewoon' de Tour rijden. 

Uiteraard werd Tom Dumoulin - titelverdediger en op papier de grootste uitdager van Froome -  ook gevraagd naar de zaak. "Mijn team maakt deel uit van de MPCC (de Beweging voor het Geloofwaardige Wielrennen, red.), dus ik zou hier niet kunnen zijn als ik in zijn situatie verkeerde. Maar het is niet aan mij om daar een mening over te hebben", sloot hij af.