Het gaat goed met Chris Froome: "Er is nog genoeg om voor te koersen"

"Ik zit nu in het juiste spoor, ik voel me goed", was het verhaal van de viervoudig tourwinnaar.

Chris Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

De eerste etappe was explosief en Froome eindigde daar op 10 seconde van winnaar Bilbao. Toen Bilbao aan ging werd het selectief waardoor het peloton uitdunde. "Ik reed een beetje door om vooraan te geraken", zei de brit bescheiden over zijn optreden. De tijdsbonussen zijn erg belangrijk, omdat er geen tijdrit in zit en de verschillen bergop klein zijn. "Op dit moment voel ik me goed en daar ben ik blij mee", vertelde Froome na de eerste etappe aan Cyclingnews.com.

Met een 4de plaats in de tweede etappe en Team Sky die de slotklim als vanouds opreed, lijkt zijn goede gevoel van gister bevestigd. Ellisonde was de laatste man die tempo maakte voor Froome. Onder de rode vod plaatste de kopman van Team Sky zijn versnelling waarmee het groepje nog maar 6 man telde. Op de website van Team Sky zegt Froome: "Ik ga hier nog alles uit de kast halen en geef niet op na mijn vierde plaats. Er is nog genoeg om voor te koersen".

Froome focust zich op de Giro d'Italia en voorlopig komt zijn deelname niet in gevaar door een te hoge Salbutamol waarde in de Vuelta van vorig jaar.