Ellen van Dijk kraait victorie in Dwars door Vlaanderen

Ellen van Dijk heeft in Waregem haar tweede zegebloemen van het seizoen mogen ophalen. De Nederlandse van Team Sunweb sprong in de finale van Dwars door Vlaanderen weg uit een kopgroep en werd niet meer achterhaald.

Ellen van Dijk
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

De Belgische eendagswedstrijd werd onder barre omstandigheden afgewerkt. Amy Pieters hoopte voor haar vierde zege op te kunnen gaan. Ze maakte ook onderdeel uit van de beslissende ontsnapping die in de heuvelzone was weggereden.

Het Sunweb-duo Floortje Mackaij en Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten waren ook bij de les. Malgorzata Jasinska (Movistar), Ashleigh Moolman (Cervélo - Bigla), Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) en Eugenia Bujak (BTC City Ljubljana) zorgden voor buitenlandse inbreng. Deze acht mochten het onder elkaar uitmaken.

Op goed vijf kilometer van het einde plaatste Van Dijk haar winnende demarrage. De Sunweb-renster, die eerder dit jaar al triomfeerde in de Omloop van het Hageland, kon niet meer worden achterhaald door haar opponenten, en had de finishstraat voor haar alleen. De rest mocht om de tweede plek sprinten. Hierin haalde Pieters het voor de juichende Mackaij.