Bauke Mollema triomfeert in wielerweek Coppi en Bartali

Bauke Mollema heeft de tweede etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali gewonnen.

Bauke Mollema
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

De kopman van Trek-Segafredo wist in de smalle straten van Sogliano al Rubicone Diego Rosa en Giulio Ciccone af te troeven in de strijd om de ritzege. Voor Mollema is het zijn eerste overwinning van 2018.

Voor Trek-Segafredo was het het tweede dagsucces in een paar minuten. In de vijfde rit van de Ronde van Catalonië ging de oppergaai namelijk naar Jarlinson Pantano.

Koen Bouwman leek in de laatste kilometers ook uitzicht te hebben op de ritzege. In de ultieme slotfase demarreerde hij zelfs uit de elitegroep. De coureur van LottoNL-Jumbo kwam echter hard ten val en zag daarmee zijn kans op dagsucces vervliegen.

Eenkhoorn

Sky-coureur Rosa kwam net tekort voor dagsucces, maar hij mocht even later ook het erepodium bestijgen. Hij neemt de eerste plaats in het klassement namelijk over van Pascal Eenkhoorn, die gisteren de leiderstrui veroverde door de ochtendetappe op zijn naam te schrijven. 

#CoppieBartali @BaukeMollema wins in Sogliano al Rubicone. #LastKm of the stage. Too many attacks in the last kms. 1st win of the season for the rider of @TrekSegafredo. pic.twitter.com/LS5T7sGM8e — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 23 maart 2018