Alejandro Valverde slaat toe in Volta a Catalunya

De tweede etappe van de Volta a Catalunya is een kolfje naar de hand van Alejandro Valverde gebleken.

Alejandro Valverde
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

In de geboorteplaats van de zo tragisch om het leven gekomen Xavier Tondó Volpini sprintte een select gezelschap om de zege. De jeugdige Colombiaan Álvaro José Hodeg Chagüi, gisteren op indrukwekkende wijze winnaar van de eerste etappe, was er niet bij om zijn leiderstrui te verdedigen. De 21-jarige kwam op drie minuten binnen.

Snelle mannen als Daryl Impey en Jay McCarthy waren wel van de partij in de straten van Valls. Maar zij bleken ook niet opgewassen tegen de klasse van Alejandro Valverde. De Movistar-kopman tekende alweer voor zijn zesde zege van het seizoen.

HOPPA, de sprint eindigt in een overwinning voor VALVERDE ?? ! Hij pakt de etappe en mag morgen ook meteen de leiderstrui aantrekken! #VoltaCatalunya pic.twitter.com/nOUT9EYLgR — Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 20 maart 2018

Koninginnenrit in gevaar

In het rondeboek staat Vallter 2000 als aankomstplaats van de derde etappe aangeduid. Het is nog maar de vraag of die pittige aankomst bergop er ook wel komt. CyclingPro.net meldt namelijk dat er vanwege de verwachte wind vanavond nog wordt vergaderd of deze finish nog wel doorgang kan vinden.