Parijs-Nice: Arnaud Démare pakt eerste seizoenszege in millimetersprint

Groupama had zich het begin van hun sponsorperiode bij FDJ niet beter kunnen voorstellen. Sprintkopman Arnaud Démare won namelijk de openingsetappe van Parijs-Nice voor het derde jaar op rij.

Arnaud Demare
  • Afbeelding van Arnaud Démare Arnaud Démare

In de openingsrit van 'de koers naar de zon' werden de coureurs geplaagd door de regen. Het natte wegdek vlak buiten Parijs maakte met Tejay van Garderen een eerste slachtoffer. In de ultieme finale ging er een groepje tegen het asfalt.

Het was Ramon Sinkeldam die in zijn Nederlandse kampioenstrui als eerste de Côte de Meudon opdraaide. Op de nijdige slothelling plaatste Alexis Vuillermoz een vroege aanval. De AG2R La Mondiale-man kreeg al snel een leuke voorsprong, maar op de keitjes in de laatste rechte lijn sneuvelde de Fransman.

Gorka Izagirre (Bahrain Merida) leek in de sprint bergop even de beste papieren te hebben, maar de Bask werd in de laatste meters bijgebeend door Démare, die op zijn beurt ook stilviel. Christophe Laporte (Cofidis) en Tim Wellens (Lotto-Soudal) kwamen sterk opzetten, maar de timing van de Franse kampioen bleek precies genoeg voor zijn eerste overwinning van 2018.

What an incredible end to Stage One of #ParisNice ?? pic.twitter.com/W3KuOK5rG0 — Eurosport UK (@Eurosport_UK) 4 maart 2018

Démare mocht dankzij zijn zege tevens de eerste gele leiderstrui aantrekken. De zege is extra speciaal voor Groupama, de nieuwe hoofdsponsor van de formatie van Marc Madiot. De zege valt samen met de dag waarop de naam van de ploeg werd gewijzigd in Groupama-FDJ.