Gesink wil dagzege in alle grote rondes

Robert Gesink startte zijn seizoen in de Tour Down Under met een tiende plaats in het eindklassement. Toch is het algemeen klassement niet meer leidend voor de Achterhoeker, want zijn focus ligt dit seizoen op het behalen van dagsuccessen.

Gesink
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Dit jaar zal Gesink zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk aandoen. In tegenstelling tot afgelopen seizoen, toen Gesink alle pijlen richtte op de Tour. Na een zware valpartij in Frankrijk zat zijn seizoen er echter op. “Elk jaar maak ik een programma, maar kan ik me er niet aan houden door die stomme valpartijen”, laat hij weten aan Cyclingnews.com.

Het behalen van dagzeges geniet nu dus de prioriteit bij Gesink in deze fase van zijn loopbaan. “Ik zeg niet dat het algemeen klassement voor altijd achter me ligt, maar eerst wil ik dit plan proberen. Ik weet ongeveer wat mijn positie is in het algemeen klassement. Als niets misgaat kan ik in de Top-10 eindigen van de grote rondes, maar ik zie mezelf niet eindigen op het podium omdat ik 73 kilogram weeg en er tegenwoordig zo veel kleine mannetjes zijn die kunnen klimmen en een goede tijdrit kunnen rijden.”

Hét ultieme doel van Gesink is om in alle grote rondes een etappe te hebben gewonnen. Dat zou betekenen dat hij zowel in de Giro als de Tour nog raak zou moeten schieten. “Dat is een project waar ik aan werk. Ik denk er ook aan om me te focussen op races als de Ronde van Zwitserland of Dauphiné. Het winnen van een van deze wedstrijden zou geweldig zijn.”