BMC wint ploegentijdrit om des keizers baard

BMC Racing Team heeft de derde rit in de Volta a la Comunitat Valenciana gewonnen. In de ploegentijdrit, die niet meetelde voor het klassement, was de ploeg meer dan een minuut sneller dan de nummer twee.

BMC

Vanwege de weersomstandigheden was Alejandro Valverde al zeker van truibehoud voordat de eerste ploeg van het startpodium in Benitatxell rolde. De organisatie besloot namelijk de tijden niet mee te tellen voor het algemeen klassement. Daardoor heeft de Movistar-kopman nog altijd vier seconden voorsprong op zijn dichtste belager, Astana-renner Luis Leon Sanchez.

Voor een deel van het peloton was de rit van vandaag een relatieve rustdag. Maar BMC ging er nog wel voor op het 23,2 kilometer lange traject richting Calpe. Al bij het eerste tussenpunt had de formatie een riante voorsprong op de concurrentie en aan de finish kon de ploeg haar derde zege van wielerjaar 2018 bijschrijven. Astana werd op een dikke minuut tweede voor AG2R La Mondiale.

Morgen wordt de koninginnenrit in de Ronde van Valencia gereden. Daarin mag Alejandro Valverde proberen zijn gele leiderstrui te verdedigen. Vanuit startplaats Orihuela is het de eerste veertig kilometer vlak, maar daarna is het bijna continu op en af.  Op het programma staan zeven gecategoriseerde beklimmen.

De streep ligt na 184,2 kilometer bovenop de Alto de Las Canteras, een klim van vijf kilometer aan een gemiddelde van 7,8 procent. Het venijn van de klim zit 'm in de staart. In de laatste kilometer is het maximale stijgingspercentage zeventien procent.