Bryan Coquard juicht te vroeg en ziet Christophe Laporte winnen

Christophe Laporte heeft vandaag zijn derde zege als beroepswielrenner op zijn CV mogen bijschrijven. De vlugge Fransman wist in de tweede etappe van de Ster van Bessèges landgenoot Bryan Coquard, die gewonnen spel dacht te hebben, op de lijn te kloppen.

Christophe Laporte

En daarmee bezorgde Laporte zijn ploeg Cofidis in finishplaats Générac de eerste overwinning van het seizoen. De vorige overwinning van de 25-jarige dateert van oktober vorig jaar, toen hij in welhaast apocalyptische omstandigheden voor de tweede keer de Tour de Vendée wist te winnen. Met deze sprintzege bewijst hij het ook in andere koersen te kunnen.

Bryan Coquard werd even daarvoor keurig afgezet door zijn ploegmakkers van Vital Concept. De Fransman leek op weg naar het hoogste treetje van het erepodium. Ook ploeggenoot Lorrenzo Manzin was daar al voor de streep van overtuigd. Maar dat was buiten Laporte gerekend. De Cofidis-renner kwam aan de binnenkant langs Coquard en wist hem met een ultieme jump nog te passeren.

Voor Coquard, die al voor de derde keer dit jaar tweede werd, is het overigens niet de eerste keer dat hem dit overkomt. In 2016 dacht hij even Dwars door Vlaanderen te winnen, maar toen werd de Franse spinter op de streep nog voorbijgestoken door Jens Debusschere. 

Victoire de Christophe Laporte devant Bryan Coquard ! #lequipeVELO pic.twitter.com/mpFTRjq0PB — la chaine L'ÉQUIPE (@lachainelequipe) February 1, 2018