8 Nederlanders in Tour Down Under

Van de 133 renners die volgende week in de Tour Down Under het wielerjaar 2018 op gang schieten, zijn er 8 die Nederland vertegenwoordigen.
Oomen

Met de bekendmaking van de selectie van Dimension Data was namelijk de deelnemerslijst van de Australische WorldTour-koers compleet. Tom-Jelte Slagter maakt in de koers die hij in 2013 won zijn debuut voor de Zuid-Afrikaanse ploeg en doet dat meteen als kopman.

Er zijn nog drie Nederlandse ijzers in het vuur wat betreft het eindklassement in de Tour Down Under: Robert Gesink gaat voor Team LottoNL-Jumbo van start in Australië, maar de kans dat hij dit doet met een goede eindklassering in het achterhoofd is niet erg groot; het is namelijk de eerste wedstrijd van de Condor van Varsseveld sinds zijn valpartij in de negende etappe van de Tour de France van 2017.

Maurits Lammertink en Sam Oomen starten wel volledig fris aan de Australische rittenkoers, die dit jaar twee etappes voor klassementsrenners kent. Lammertink zal misschien zijn kans al wagen op dag twee, met de aankomst in Stirling. Maar pas op dag 4 (richting Uraidla) en 5 (aankomst op Willunga Hill) zullen de prijzen verdeeld worden.

Lammertink heeft met Nathan Haas een kersverse ploegmaat die het in zijn thuisland altijd goed doet. Oomen zal waarschijnlijk wel de voornaamste troef voor Team Sunweb zijn, al zal de ploeg van Spekenbrink met Chris Hamilton en Michael Storer twee getalenteerde Australische klimmers aan de start brengen.

De andere Nederlanders die in Australië starten zijn Koen de Kort (Trek-Segafredo), Mike Teunissen (Team Sunweb), Daan Olivier en Tom Leezer (beiden Team LottoNL-Jumbo). De Tour Down Under begint op 16 januari en eindigt op 21 januari en is iedere nacht live te volgen via Ziggo Sport.

Laatste nieuws