De Ketele en De Pauw leiden Zesdaagse van Rotterdam na openingsavond

Kenny de Ketele en Moreno de Pauw voeren het klassement aan na dag één van de Zesdaagse van Rotterdam. Het Belgische duo sloeg haar slag tijdens het tweede gedeelte van de avond.

Zesdaagse

De start was namelijk voor een van de andere favoriete duo's voor eindwinst in de Zesdaagse, Niki Terpstra en Dylan van Baarle wonnen de eerste Koppelkoers. Dat deden ze met een ronde voorsprong op de rest.

De afvalkoers was vervolgens een prooi voor het Duitse koppel Roger Kluge en Christian Grasmann, waarna Niki Terpstra de eerste race achter de derny's won. In de tweede koppelkoers zette het Belgische duo dat ook al de Zesdaagse van Gent won de eerste avond naar hun hand. Ze reden twee koppels op een ronde, de rest van het veld op twee rondes. 

Yoeri Havik won de tweede strijd achter de derny's, vlak voor het toetje van de avond: de puntenkoers voor teams. Jesper Asselman en Pim Ligthart hadden de lange adem en gingen met de winst aan de haal op dit onderdeel. Qua stand veranderde er niet veel: Kenny de Ketele en Moreno de Pauw gaan aan de leiding met een ronde voorsprong op Niki Terpstra en Dylan van Baarle. De rest volgt op twee rondes of meer.