Thomas: ‘Als ik goed genoeg ben, krijg ik een vrije rol in de Tour’

Terwijl zijn kopman Chris Froome in de problemen zit, bereidt Geraint Thomas zich in alle rust voor op het nieuwe seizoen. Zijn eigen doel is helder: Thomas hoopt in de Tour de France in de vorm van zijn leven te verkeren.

Thomas
  • Chris Froome Chris Froome
  • Geraint Thomas Geraint Thomas

Ook Thomas kreeg de kans om de dubbel Giro-Tour te rijden, maar daar waagt de Welshman zich niet aan. “Ik zat met coach Tim Kerrison en Dave Brailsford en vertelde dat ik me wilde focussen op de Tour de France. Als Froome de Giro rijdt, is de voorbereiding op de Tour altijd moeilijk. Ik wil in de best mogelijke vorm aan de start verschijnen. Ik wil graag een poging doen om voor mezelf te rijden”, zo vertelt hij tegen Cyclingnews.

Nooit eerder reed Thomas de Tour de France voor zichzelf, want altijd maakte hij onderdeel uit van de Sky-trein en stond alles in het reken van Froome. Hoe de Salbutamol-zaak van zijn kopman afloopt is nog niet bekend, maar Thomas laat zich daar niet door afleiden. “Ik heb er toch geen invloed op. Het (mede)-kopmanschap zal me liggen, zeker gezien de eerste week als er een hoop wind is en met de kasseien. Ik kan daar vooraan blijven en een voordeel nemen in de eerste negen dagen. Als ik goed genoeg ben, zal ik een vrije rol krijgen om te kijken waartoe ik in staat ben.”