Miguel Ángel López twee jaar langer bij Astana

Miguel Ángel López rijdt ook de komende jaren in dienst van Astana. De Colombiaanse klimmer zette zijn krabbel onder een verbintenis tot en met 2020. Na het vertrek van Fabio Aru is López een van de absolute leiders van het Kazachse team.

López
  • Astana Astana
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López
  • Fabio Aru Fabio Aru

“Ik ben mijn professionele carrière bij Astana gestart. Sinds mijn tijd bij het team voel ik ongelooflijk veel steun van het management, de ploegleiders en mijn teammaten”, laat López weten op de site van zijn team. “Ik voel dat het team vertrouwen in me heeft, wat heel belangrijk voor me is. Ik ben blij dat mijn toekomst bij Astana ligt. Vanaf nu hoef ik me enkel op wielrennen te focussen, zodat ik progressie kan blijven boeken op mijn weg naar de hoogste doelen.”

López draagt al sinds 2015 het tenue van de ploeg uit Kazachstan. De grootste wapenfeiten van de 23-jarige López zijn winst van de Ronde van Zwitserland en twee etappezeges in de jongste Ronde van Spanje. Het was niet altijd hosanna in zijn loopbaan, want de voorbereiding op vorig seizoen viel grotendeels in het water door een scheenbeenbreuk.