Eindstreep: wat gebeurde er op 28 oktober?

In de rubriek 'Eindstreep' vat Wieler Revue de wielerdag in één artikel samen.

Van der Poel

Van der Poel en Kaptheijns winnen in Rosmalen

Op het Wielerpassie-festival in Rosmalen werd vandaag de Grote Prijs van Brabant verreden. Bij de vrouwen maakte Maud Kaptheijns de verwachtingen volledig waar door glansrijk te winnen. Mathieu van der Poel crosste bij afwezigheid van rivalen Lars van der Haar en Wout van Aert gemakkelijk naar de overwinning bij de mannen. 

Kaptheijns was de sterkste bij de vrouwen.

Maud Kaptheijns kwam echter niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Bij een ongelukkige valpartij op twee rondes van het einde liep ze een diepe vleeswond op. Na behandeling in het ziekenhuis blijkt de schade gelukkig mee te vallen en naar alle waarschijnlijkheid verschijnt ze morgen weer in Ruddervoorde. 

Manuel Sola betrapt op doping

De Spaanse renner Manuel Sola stond tijdens de Ronde van Navarra een positieve plas af. De 25-jarige renner van Caja-Rural is door de Spaanse wielerbond voorlopig geschorst. Er is een contra-analyse aangevraagd.

Morgen: Superprestige Ruddervoorde 

Morgen staat in het Vlaamse Ruddervoorde de vierde manche van de Telenet Superprestige op het programma. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Kevin Pauwels en Lars van der Haar zijn de kroonjuwelen op de deelnemerslijst.