Mathieu van der Poel heer en meester in Zonhoven

Acht op negen voor Van der Poel.

Mathieu van der Poel heer en meester in Zonhoven

Mathieu van der Poel heeft opnieuw de Superprestige in Zonhoven op zijn naam weten te schrijven. De Nederlander reed een puike veldrit en soleerde in warme omstandigheden naar de zege. Het is alweer de achtste zege in negen wedstrijden voor Van der Poel.

Laurens Sweeck had de beste start van het pak. Hij mocht als eerste de beruchte duik naar beneden nemen. Na de eerste passage door de beruchte kuil nam Wout van Aert het commando over. Sweeck en Quinten Hermans konden mee met de wereldkampioen. Een groepje met Mathieu van der Poel volgde aan de finish op tien seconden.

In de tweede omloop bleef Van Aert aan de boom schudden, wat hem alleen aan de leiding bracht. Maar ook de andere van de 'Grote Twee' stond niet stil. Van der Poel kliefde door het zand en maakte flink tijd goed op Van Aert. Niet veel later was de samensmelting een feit. Maar Van der Poel was hier nog niet tevreden mee.

De zegekoning van het huidige crossseizoen trok in een volgende passage door de zandkuil het gas volledig open. Het gat met zijn concurrenten was snel geslagen. De rest van de wedstrijd ging het vooral om de resterende podiumplaatsen. De winnaar was immers, buiten valpartijen en pech gerekend, al bekend.

Even leek het erop dat we nog een Van der Poel op het podium zouden krijgen. David van der Poel leek namelijk even uitzicht te hebben op een plek bij de eerste drie. De heren Van Aert en Van der Haar dachten daar echter anders over. Dit duo mocht uiteindelijk strijden om plaats twee.

In de slotronde speelde de wereldkampioen zijn opponent kwijt. Van der Haar vervolledigde het podium op. En David van der Poel? Hij werd op 1'15" achter zijn triomferende broer de nummer vier in de daguitslag.

Top tien Superprestige Zonhoven

1. Mathieu van der Poel

2. Wout van Aert

3. Lars van der Haar

4. David van der Poel

5. Laurens Sweeck

6. Quinten Hermans

7. Michael Boros

8. Toon Aerts

9. Jens Adams

10. Diether Sweeck

Foto: Cor Vos