HomeNieuwsEdward Theuns wederom geklopt door Bennett: 'Dit is niet grappig meer'

Edward Theuns wederom geklopt door Bennett: ‘Dit is niet grappig meer’

Wieler Revue sprak met de Belg van Trek - Segafredo over de Ronde van Turkije en het afgelopen wielerseizoen.

Edward Theuns heeft in alle drie ritten van de Ronde van Turkije op het podium gestaan. Maar die overwinning zat er nog niet in voor de Belg van Trek – Segafredo. De zegebloemen gingen immers steevast naar de Sam Bennett. “Dit is niet grappig meer”, liet hij zich op Twitter ontvallen.

Theuns is in gesprek met Wieler Revue vol lof over zijn Ierse kwelduivel. “Ik had gedacht Bennett te kunnen lossen op het laatste klimmetje. Ik ben op de helling zelfs achter hem gaan rijden om te kijken of hij misschien zou lossen, maar dat deed hij niet.”

“In de sprint heb ik het dan maar anders aangepakt. Ik koos nu zijn wiel, om er proberen uit te komen. Maar toen hij aanzette pakte hij direct een lengte op mij. Toen ik eenmaal op gang was kon ik wel wat terugkomen. Maar hij is momenteel gewoon explosiever en rapper dan ik. Dat maakt heel moeilijk om van hem te winnen.”

“Hij is ook een pure sprinter”, vervolgt de geboren Gentenaar die volgend seizoen voor Team Sunweb rijdt. “Dat ben ik iets minder, dat is het verschil. Maar ik blijf het wel proberen. Ik hoop de laatste etappe nog iets uit te richten.”

Het doel van Trek – Segafredo in de Turkse rittenkoers is om een rit te winnen. “Het is jammer dat dat nog niet gelukt is”, zegt de welbespraakte Theuns. “Maar nogmaals: we blijven het proberen. Ik heb tot nu toe alle dagen op het podium gestaan. Dat is een goed teken. Maar het is moeilijk om Bennett in een sprint te kloppen. We moeten daarom misschien iets anders proberen.”

Ondanks dat het in de Ronde van Turkije nog steeds net niet prijs is, is Theuns wel tevreden met het afgelopen seizoen. Na zijn zware val in de Tour de France van 2016, waarbij hij een ruggenwervel brak, was 2017 jaar het jaar van de rentree. “Ik denk dat ik heel het jaar al meegedaan heb op niveau. Ik werd achtste in Parijs-Roubaix, met een hoop vijzen en staven in mijn rug. Dan ben je niet slecht bezig”, vindt Theuns.

Tijdens de BinckBank Tour mocht Theuns zelfs als eerste op het erepodium. In de ronde door België en Nederland won hij de vierde etappe met aankomst in Lanaken. “Ik denk dat ik bewezen heb dat ik er sta. En als je bekijkt waar ik vandaan moet komen na die blessure, denk ik dat ik volgend jaar nog een stap hoger kan geraken. Voor mij zijn de klassiekers heel belangrijk. Ik hoop dan ook dat ik met mijn nieuwe ploeg daar naartoe kan werken.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...