Van der Haar: ‘Dit had ik niet verwacht’

Een keer geen Mathieu van der Poel.

Van der Haar: ‘Dit had ik niet verwacht’

Mathieu van der Poel was de eerste veldritten van het seizoen ongenaakbaar. Zondag in de Hotondcross wist de Nederlands kampioen het verschil echter niet te maken. Toch ging de overwinning naar een landgenoot, want Lars van der Haar maakte handig gebruik van de situatie. Hij is logischerwijs ook de eerste leider in het klassement om de DVV-verzekeringen trofee.

De Europees kampioen van 2015 kwam voorop te zitten met Van der Poel en Wout Van Aert. Doordat de twee kemphanen het tempo drukten, zette Van der Haar precies op het goede moment aan. “Dit had ik niet verwacht”, liet Van der Haar weten na afloop. “Ik voelde me wel goed en voelde dat er snee op zat, maar je weet niet hoe dat zal zijn tegenover de concurrentie.”

Makkelijk ging het niet in de slotfase, maar Van der Haar kreeg genoeg ruimte. “Na mijn demarrage liep de voorsprong verrassend hoog op dat ik voelde dat de overwinning erin zat. Dan was het op het tandvlees doorrijden tot de krampen achter mijn oren schoten. Het parkoers lag me heel goed. Het was heel zwaar. Mijn voorbereiding deze zomer was anders dan de voorbije jaren. Ik kom van zovele blessures dat het zoeken was naar de juiste instelling.”

Foto: Cor Vos