Eindstreep: Wat gebeurde er op zondag 8 oktober?

Uw dagelijkse samenvatting van het wielernieuws!

Eindstreep: Wat gebeurde er op zondag 8 oktober?

Wat gebeurde er zondag 8 oktober in wielerland? In deze 'Eindstreep' praten we u op één pagina bij.

Gedroomd afscheid voor Matteo Trentin bij Quick-Step Floors

De 111e editie van Parijs - Tours is een kolfje naar de hand van Matteo Trentin gebleken. Na 234,5 kilometers koers won de Italiaan van Quick-Step Floors de sprint van een groep met drie op de Avenue de Grammont te Tours. Na puik voorbereidend werk van Niki Terpstra was Trentin te sterk voor Søren Kragh Andersen (Team Sunweb).

Lars van der Haar doorbreekt zegereeks Van der Poel

Lars van der Haar heeft de Grote Prijs Mario de Clercq gewonnen. De Nederlander van Telenet - Fidea maakte in de openingswedstrijd om de DVV-Trofee optimaal gebruik van de rivaliteit tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert en soleerde in de laatste twee rondes naar de zegebloemen. Van der Haar is logischerwijs ook de eerste leider in de strijd om dit op tijd gebaseerde klassement.

Top tien Hotondcross elite mannen

1. Lars van der Haar

2. Mathieu van der Poel

3. Wout van Aert

4. Kevin Pauwels

5. Toon Aerts

6. Michael Vanthourenhout

7. Jens Adams

8. Dieter Vanthourenhout

9. Laurens Sweeck

10. Corné van Kessel

Katie Compton oppermachtig in Ronse

De vrouwenveldrit in Ronse vormde ook het decor voor de eerste manche om de IJsboerke Ladies Trophy. Op het glooiende parkoers op de Hotondberg reed Katie Compton naar de hoogste plek op het podium. De Amerikaanse van KFC Racing p/b Trek-Panache wist in de derde ronde Maud Kaptheijns van zich af te schudden en vervolgens reed ze onbedreigd naar de zege.

Top tien Hotondcross elite vrouwen

1. Katie Compton

2. Maud Kaptheijns

3. Helen Wyman

4. Nikki Brammeier

5. Alice Arzuffi

6. Annemarie Worst

7. Sophie de Boer

8. Ellen van Loy

9. Ceylin Alvarado

10. Kim van de Steene

Matej Mohoric aan het feest in Hong Kong

De Sun Hung Kai Properties Hong Kong Challenge, een 113 kilometer lang criterium door de straten van Hong Kong, is gewonnen door Matej Mohoric (UAE Team Emirates). De Sloveen was in de finale op pad met Robbie Hucker (IsoWhey Sports SwissWellness). In de laatste omloop nam Mohoric afscheid van zijn vluchtmakker om zo een tweede seizoenszege te kunnen boeken.

Annemiek van Vleuten en Lars Boom winnen NK mountainbike marathon

De nieuwe Nederlandse mountainbike marathonkampioenen heten Annemiek van Vleuten en Lars Boom. Na honderdtien kilometer door het Limburgse land kregen zij het rood-wit-blauw omgehangen. Lars Boom maakte onderdeel uit van een kopgroep van drie. De LottoNL - Jumbo-coureur reed in Zuid-Limburg samen met Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs. In Eijsden werd er gesprint om de nationale titel, met Lars Boom als uiteindelijke winnaar.

Bij de vrouwen was Annemiek van Vleuten oppermachtig. De mondiale tijdritkampioene kreeg de titel op haar verjaardag zeker niet cadeau, maar de renster van Orica - Scott soleerde op het met modder bezaaide parkoers wel op indrukwekkende wijze naar de titel. Hielke Elferink en Karen Brouwer reden naar de plaatsen twee en drie.

Foto: Cor Vos