Drie WorldTour-ploegen op startlijst Tacx Pro Classic

LottoNL-Jumbo, BMC en Lotto-Soudal zullen deelnemen aan de eerste editie van de Tacx Pro Classic in Zeeland.

Drie WorldTour-ploegen op startlijst Tacx Pro Classic

Op 14 oktober zullen vijftien ploegen in Middelburg aan de start verschijnen voor de eerste editie van de Tacx Pro Classic. Onder meer topploegen als LottoNL-Jumbo, BMC, Lotto-Soudal en het Franse Direct Energie zullen meedoen aan de nieuwe eendagskoers. Ook Roompot-Nederlandse Loterij en een vijftal andere Nederlandse teams die uitkomen op continentaal niveau, reizen af naar Zeeland. 

In eerste instantie hadden vijf WorldTour-teams zich aangemeld voor de Tacx Pro Classic. Quick Step heeft echter afgezien wegens een tekort aan beschikbare renners en ook Cannondale-Drapac gaf uiteindelijk forfait aan de nieuwe Zeeuwse wielerwedstrijd.

Het vlakke doch winderige parkoers brengt de renners vanuit Middelburg, via Zuid-Beveland, naar Schouwen-Duiveland om uiteindelijk te finishen bij Neeltje-Jans, op de Oosterscheldekering. André Greipel kent deze plek maar al te goed; de Duitser pakte hier de eerste van vier zeges in de Tour de France van 2015. Die etappe ging de boeken in als een bijzondere, omdat menig klassementsrenner hier al kostbare tijd verloor. Greipel is voor de Tacx Pro Classic op nieuw een grote kanshebber, ware het niet dat hij door zijn ploeg Lotto-Soudal wordt opgesteld als reserve achter Jens Debusschere. 

Groenewegen voor de winst

LottoNL-Jumbo neemt Dylan Groenewegen mee naar Middelburg. De winnaar van de slotetappe van de voorbije Ronde van Frankrijk mag zich de grote favoriet noemen voor de aanstaande 1.1-race. Mocht u met eigen ogen willen zien wie zich de sterkste toont in de Tacx Pro Classic, dan kunt u de koers volgen op Eurosport 1 en Omroep Zeeland. 

Foto: Cor Vos