Dumoulin: ‘Ik zat niet echt lekker in de wedstrijd’

Tom Dumoulin had goede benen, maar kon het verschil niet maken.

Dumoulin: ‘Ik zat niet echt lekker in de wedstrijd’

Tom Dumoulin was samen met Niki Terpstra de enige Nederlander die na de laatste keer Salmon Hill nog in de voorste groep zat. Een verrassing zat er desondanks niet meer in, want het tempo lag te hoog in de laatste kilometers. “Als land hebben we een goede koers gereden, maar uiteindelijk draait het om het resultaat.”

Net na de koers was Dumoulin nog enigszins teleurgesteld, maar lang zal dat niet blijven hangen. Het grote doel, winst in de individuele tijdrit, werd behaald en als bonus haalde hij met zijn ploeg Team Sunweb goud op de ploegentijdrit. “Ik sluit hier een goede week af”, vertelt hij tegen de NOS. “Tijdens de wegrit zat ik niet echt lekker in de wedstrijd. Ik heb aangevallen op momenten dat het niet echt veel zin had en op de momenten dat het gebeurde zat ik net te ver vanachter. Ik had wel goede benen, want ik zat overal mee, maar het verschil kon ik niet maken.”

Zelfs na Salmon Hill probeerde de Girowinnaar nog te ontsnappen, maar Dumoulin kreeg niet de benodigde ruimte. “Het ging heel hard. Er waren nog wel wat demarrages. Ik heb het ook nog geprobeerd, maar net voor de laatste kilometer kwam alles weer samen en werd het een sprint. Helaas hebben Niki en ik daar qua resultaat weinig te zoeken.”

En dus ging de overwinning weer naar Peter Sagan. De Slowaak kroonde zich voor het derde jaar op rij tot wereldkampioen. Dumoulin: “Hij zat vaak vanachter. Hij had zeker niet zijn beste benen ooit, maar hij wint wel. Hij zat denk ik net aan mee op de klim, hij zat zeker niet met heel veel overschot. Maar dat is koers en hij maakt het wel mooi af.”

Foto: Cor Vos