Valverde: 'Stoppen? Ik dacht het niet, ik heb nog een contract voor 2018 en 2019'

De Spanjaard stelt zijn terugkeer uit tot volgend jaar.

Valverde: 'Stoppen? Ik dacht het niet, ik heb nog een contract voor 2018 en 2019'

We zien voorlopig Alejandro Valverde nog niet stoppen met fietsen. Dat vertelde El Imbatido gisteren tijdens de presentatie van de nieuwbakken vrouwenploeg van Movistar Team.

In de openingstijdrit van de Tour de France kwam de Spanjaard hard ten val, waarna hij door gleed en in aanraking kwam met de dranghekken die stonden geplaatst. Valverde hield er onder andere een gebroken knieschijf aan over. "Ik wist meteen dat het iets ergs was. Gelukkig kon ik snel geopereerd worden in Duitsland en ging het na de operatie verder perfect."

Heel even werd er gedacht aan einde carrière voor Valverde (37), maar zelf denkt de Spanjaard daar anders over. "Stoppen met fietsen? Ik dacht het niet, ik heb nog een contract voor twee jaar. Ik ga gewoon door."

Enkele weken geleden verscheen het gerucht dat Valverde dacht aan een terugkeer in de Tour of Guangxi in oktober (19 t/m 24). "Dat is waar, ik heb eraan gedacht", bevestigde de vijfvoudig winnaar van de Waalse Pijl en viervoudig zegevierder in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb er daarna met de ploeg over gepraat en we besloten om het idee te laten varen. Wellicht dat ik in de Tour Down Under mijn rentree maak", sprak Valverde.

Foto: Twitter Movistar Team